HP-41C Flags



#3

I've an HP-41C, that was purchased in my Freshman year in engineering school. It's OLD...but, but I've grown a bit attached to it (got me through 4 years of engineering school...and now through almost 20 years of work and
kids). Still works great, and I know the system backwards and forwards.

Question: Over the past few months, the "flag" feature of the calculator has not been correct. Specifically, flags higher than 30 (31 through 55)are shown as "non-existant". Flags 00 through 30 are fine. What could be the problem, and how do I get it fixed? The calculator was purchased in December of 1983....so realize it's a bit of a "classic". Would appreciate any help that you could offer.


#4

Hi David:
You are probably trying to set or clear one of these flags???

Try testing one (31-55) manually with a FS? test--you should see "YES" or "NO" displayed.

Flags above 30 are considered "system" flags and "test only". They are changed only by the 41-OS. (Actually there ARE synthetic means to change them).

Hope this helps.

DavidY


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WP34S] Flags in 42S? Backside decals? Chris Tvergard 21 1,585 05-17-2012, 05:04 AM
Last Post: Walter B
  RPN Question for clearing flags Sancerre (Phoenix) 3 449 11-22-2008, 09:20 PM
Last Post: Sancerre (Phoenix)
  HP28C Flags Poelmans Bart 2 391 05-23-2008, 12:27 PM
Last Post: Etienne Victoria
  Programming "AND" of two flags in the non RPL machines Peter Niessen 8 784 08-23-2007, 02:54 PM
Last Post: Peter Niessen
  HP41 Flags gileno 3 465 03-16-2005, 03:45 AM
Last Post: Mike (Stgt)
  User flags on 49G+. Eddie Shore 1 303 02-21-2004, 10:03 PM
Last Post: Ernie Malaga

Forum Jump: