Bug in HP42



#2

If I use a fractional number for [COMB] the HP42 will give "INVALID DATA". Correct ofcourse. BUT if I do the calculation again with an integer number it will still give "INVALID DATA". I first have to make a random calculation [+] or [-] or whatever and after that [COMB] will work again. Clearing stack and last X will not help. In my program I put in an extra step to make sure it's an integer.

Are there more with this bug ?

Menno


#3

Yes, it is a known bug. I think (from memory) it affects the COMB and PERM functions, and another way of producing it is to enter the parameters (integers) in inverted order. Then, even when you renter them in the correct order, the error persists. I think the bug is commented in some place here at the Museum.


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  hp42 Minehunt NACHO 2 313 01-13-2009, 06:17 PM
Last Post: Nacho
  HP42 Listings to HP48 via IR? Marx Pio 2 270 02-16-2006, 03:03 PM
Last Post: Pio
  worn hp42 s david bowers 3 332 06-08-2005, 01:26 PM
Last Post: Jeff O.
  Hp42 xfunction Fulcrum 1 233 06-10-2004, 06:03 PM
Last Post: Gene
  hp41 vs hp42 memory Fulcrum 17 1,139 04-27-2004, 12:22 PM
Last Post: bill platt
  HP42 Sheileen 1 231 11-18-2003, 05:33 AM
Last Post: Victor Koechli
  HP42 Malfunction paul w 4 390 11-14-2003, 06:13 AM
Last Post: Veli-Pekka Nousiainen
  HP42 S - Latest Generation? Brendon Hutton 12 813 05-22-2003, 11:48 AM
Last Post: Ernie Malaga
  HP42 manuals Tom (UK) 7 665 06-05-2001, 10:25 PM
Last Post: Bryan
  hp42 programming question paul w 5 465 08-16-2000, 04:46 AM
Last Post: Menno

Forum Jump: