HP49g programdownload problem



#8

I'm trying to download programs to my calculator from my pc. I use the pc connectivitykit version 3.0r2. The calculator runs with ROM 1.17-B. I've downloaded programs before,with ROM 1.10 on the calculator. (BTW we are talking about a HP49g). But now everytime the errorwindow "ERROR from the calculator äppears on the screen of my pc. And on the sreen of the calculator the massage "invalid name" appears fore a few seconds.

Anyone with the same problem, or who can help me out?

Thank's in advance.


#9

You might try setting the calculator to approx mode. Hold down right shift and press ENTER until display shows R~ at top. Hope this helps. rdb.

#10

I've experienced this problem also. It occurs when I attempt to download a file that is named the same as a reserved name on the calculator. For me, I was attempting to download a file named "MAIN".

It dosn't like this. Funny thing is, is that I can create a directory directly on my calculator named "MAIN" but just can't download one with that name.

Hmmm?!

I changed the name of the file from "MAIN" to "MAINENTRY" and the download works fine.


#11

But i have tried several other programs to download, and with all download efforts the same problem occurs. My calculator has a serialnumber starting with 93. I hope that it is not a hardware failure. But downloading went well with ROM 1.10-c.

#12

I may have found something,But i don't know what i can do with it. There is the transfer set-up box ([APPS] choos 2 "i/o functions",and then select 5 "transfer". There you will find on the rightside of the screen "Chk:" . Here you can select the checksumtype. My calculator only disply's 3 dots next too the Chk fiels. Whene i put the cursor on the Chk field,and press F2 fore choos, a window appears, and i can select 3 checksumtype's. But i can choos what i like, but none of the choices will be put in the Chk field. The HP49g emulator, that also runs on ROM 1.17-B, state's in the checksumfield "3".

Erwin


#13

Hi all,

Erwin you are wrong. The three dots tell you that the field is wider that one character. And if you have chosen exact mode in the emulator you get a "3" in there, and if you coose approx mode on your real calc you get "..." there because the number is be "3." wich is wider than one character ;-) OK back to the original problem. I have seen this often quoted in the newsgroup but did not follow that links up because I do not use hpcomm. I use linux as the main OS on my PC so I use simple xmodem transfers. What about trying a simple terminal program with xmodem transfer in windows?

Bye, Matthias

#14

Hi!

You have an unallowed name. Either a reserved word OR a non-alphabetic name. Only dot is allowed as a separator (if your current radix is comma, then no dot, but comma)

I hope this helped


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  HP49G Keyboard problem Ricardo Roldan 0 437 01-18-2007, 12:06 PM
Last Post: Ricardo Roldan
  HP49G+ and HP49G compatibility Les Wright 17 2,153 06-02-2006, 08:23 PM
Last Post: James M. Prange (Michigan)
  HP49G+ Rom update problem Travallee 1 422 04-23-2006, 01:53 PM
Last Post: Eddie Shore
  hp49g+ problem with lim function Chris (Edinburgh, UK) 4 705 03-01-2005, 03:29 PM
Last Post: Chris (Edinburgh, UK)
  Still Keyboard problem with HP49G+? Broesen 3 618 02-27-2005, 12:36 PM
Last Post: Broesen
  HP49G and HP49G+ emualtor Harry 4 849 12-05-2004, 09:11 PM
Last Post: Vieira, Luiz C. (Brazil)
  HP49G+ Filer6 problem Michael Kaiser 1 384 06-25-2004, 06:24 AM
Last Post: Raymond Del Tondo
  HP49G+ vs. HP49G, pausing F. Casanellas 6 1,018 09-20-2003, 11:35 PM
Last Post: Ed Look
  HP49G--Quirk or Problem? Speck 1 402 09-06-2002, 09:41 PM
Last Post: J.C. Randerson
  97 Card Reader Problem (NOT gummy problem) Peter Khor 5 852 10-04-2000, 11:03 AM
Last Post: ErikWahlin

Forum Jump: