HP Prime Define: Use with solve, etc.



#2

Here is a question:

If I define a function in "Function" App, I can use that within solve() in CAS view; no problem.

e.g., solve(F2(x)=0,x) returns the solution

If F2(X)=-COSH(X)+9 returns {-LN(4*sqrt(5)+9 , . . . }

However, if I define a function with "Define", it doesn't work.

e.g., solve(MYFUNC(x or X or 'X' or " 'X' ")=0,x (or variants)) returns {}.

So how do I get a user-defined function (other than built-in F0,...F9) to work inside CAS commands? Thanks!


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  XCas / Prime "solve" question Nigel J Dowrick 4 450 11-08-2013, 04:01 AM
Last Post: Nigel J Dowrick
  Using the Prime to solve for eigenvalues Michael de Estrada 28 1,936 10-27-2013, 07:21 AM
Last Post: Tarcisi C
  HP 34s solve f'(x)=0 Richard Berler 8 498 10-07-2013, 03:03 PM
Last Post: Dieter
  Good puzzle for kids to solve on 35s? snaggs 11 801 09-18-2013, 10:40 PM
Last Post: David Hayden
  September SOLVE Newsletter Robert Prosperi 4 394 09-07-2013, 01:12 AM
Last Post: Mic
  [HP Prime CAS] Solve Commands (Bugs and Request) CompSystems 10 802 08-08-2013, 12:34 PM
Last Post: Gilles Carpentier
  41 SOLVE & INTEG Bank-switched Implementation. Ángel Martin 0 188 06-21-2013, 11:31 AM
Last Post: Ángel Martin
  HP-17bII+ Solve Compatibility Issues Robert Prosperi 7 576 04-22-2013, 10:11 PM
Last Post: Gerson W. Barbosa
  WP 34s Solve Richard Berler 3 309 04-05-2013, 10:21 AM
Last Post: Richard Berler
  Math Challenge I could not solve Meindert Kuipers 22 1,347 01-05-2013, 04:43 PM
Last Post: Thomas Klemm

Forum Jump: