HP97 not working correctly



#2

Thanks Steve and DaveC for the charger info. I made a battery pack using NiCd cells and connected it to the calculators battery compartment. The display lights up and displays the number "6". I can switch to Prgm mode and it shows "000". Most keys have no effect. Some keys show dim "1"s on the right side. Seems the calculator is broken. Or is there anything I can do?


#3

Is the 'low battery' lamp at the bottom of the display on? Is the printer switch off? Is there a card stuck in the mechanism? More when you have had a look at this (but you'll need a screwdriver) :)


#4

There is a lamp at the top of the display and it is off after i charged the batteries completely. I opened the case and checked for any disconnected wires or stuck cards. There aren't any. When i switch to program mode and hit the "6" key many times, sometimes the program counter advances to 001 or 002.


#5

Next I'd check for stuck keys. It would be unlikely that the keyboard is corroded as examples I have seen have gold contacts. You are still getting the 6 on the display when you switch it on?

#6

If you live in or near Vienna, we could try to open and repair it.


#7

Thanks Reinhard, I took it apart and repaired the keyboard. It's working fine now.

BTW, do you know anybody in Austria who still sells magnetic cards?


#8

Sorry no, if I find some on ebay or so, I could import them and send you an offer, but sometimes the guys bidding there are really nuts. I don't know anybody in Austria selling them.

It seems weird, that we communicate in English, when we are both from Austria, but I think it's polite to the other users of the forum. Do you agree ?


#9

You are right about eBay. Sometimes the prices are ridiculous. I just need one card to test the reader. What do I do with eighty cards for 30$ when the reader doesn't work?


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  HP Prime Save Power Turn Off Not Working Timothy Roche 12 1,333 10-27-2013, 01:41 PM
Last Post: Michael de Estrada
  Temporary User Mode Key Programs not working in RPN BruceTTT 7 958 10-14-2013, 01:46 PM
Last Post: BruceTTT
  HP-97 suddenly not working Brad Barton 10 995 02-25-2013, 08:15 PM
Last Post: Brad Barton
  [41CL] Problem with PowerCL ... not working Doug (NYC) 5 703 01-22-2013, 07:18 PM
Last Post: Doug (NYC)
  Disaster: help for a couple of HP97 needed! Jose Gonzalez Divasson 10 1,082 01-21-2013, 04:45 PM
Last Post: aurelio
  42S exit key not working dwsmith 4 595 11-05-2012, 10:59 AM
Last Post: dwsmith
  HP-46 not working Ignacio Sánchez 1 367 10-24-2012, 11:17 AM
Last Post: Donald Williams
  [WP34s] last QtGui version not working fhub 8 847 08-31-2012, 05:08 PM
Last Post: fhub
  Modfile not working with Win 7 x64 Richard Wagoner 6 720 07-04-2012, 10:32 PM
Last Post: Diego Diaz.
  Working on HP's again Les Koller 49 3,672 06-20-2012, 01:29 AM
Last Post: Thomas Radtke

Forum Jump: