WP34s Comms



#2

Hi, wondering if someone can offer advice. I am having a problem transferring programs from the calculator to the PC (emulator). I can transfer from the PC to wp34s, but the other way around I get an "I/O" error.
I am running ver 2602 with crystal installed.
Procedure:
1. With program in RAM on calc, press RECV on emulator
2. Press SENDP on calc
3. After maybe 2-3 seconds I get "I/O Error" on both.
I must admit this is the first time transferring to the PC. What (stupid?) step am I omitting?. Any help appreciated.
Thanks John


#3

I can only assume that you have installed the crystal but not activated it. If you get a message when pressing ON+C, the crystal is not active. Press ON+C twice in a row without releasing ON/EXIT. After a second or so the message "Ok" should appear. There is a flash image with the name calc_xtal.bin (or calc_xtal_full.bin, including the library) that does not need activation of the crystal. The normal image needs the ON+C sequence.


#4

Thanks Marcus. The crystal is definitely activated, as if I press On+C sequence again, no message. Also transfers from the PC to calc are fine.
I will try re-flashing tonight and try again.
Regards John


#5

You can also try with the new emulator. It should not be different but who knows?

I'll add a "Serial comm debug" function one day.

#6

John, this is no solution, merely commiseration.

I suffered similar unidirectional errors with v. 2.2 when running the emulator on XP in VMWare Fusion on a MacBook. Drove me nuts.

No such problems in a similar setup on my iMac, or on an ancient doorstop of a Compaq Presario running XP.

Since upgrading all things to v. 3, the problem on the MacBook has vanished.

Go figure. Must be some gremlin thing.

Sorry I can't be more help.

Les


#7

That was probably the open_port() bug - was fixed in V3 and prop'd to the V2.2 branch, but after the 1990 patched build was released.

#8

Well thanks for all your replies. Last night I re-flashed with the latest version, and all seems OK.
Regards


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WP34S] WP34S firmware on the AT91SAM7L-STK dev kit? jerome ibanes 1 600 10-04-2012, 04:59 PM
Last Post: Paul Dale
  [wp34s] Incomplete Gamma on the wp34s Les Wright 18 2,315 12-06-2011, 11:07 AM
Last Post: Namir
  [wp34s] Romberg Integration on the wp34s Les Wright 2 740 12-04-2011, 10:49 PM
Last Post: Les Wright
  HP48 I/R comms with PC? Mark Edmonds 8 1,002 06-10-2009, 07:02 AM
Last Post: Mark Edmonds

Forum Jump: