(Almost) amusing WP34s bug(?)



#6

Either interesting or (maybe) a battery killer...

The rate that the 'WHO' program zips through the messages is dependent on what base you are operating in.

All of the main bases (octal, decimal, and hex) run very fast -- can't quite make out the messages.

Binary stalls at the very first message -- I had to remove the batteries to get it back again. :-)

I haven't tried the all other bases but something tells me that a similar pattern will emerge.

Does this mean that PSE is base/mode dependent? I'll investigate some more.

Cheers...


#7

Neil,

Thanks for your observation. I could reproduce and extend your findings. Bases 7 and 4 work as fast as bases 8, 10, and 16. Base 3 leads to the same stall you observed with base 2. I consider this being a bug. We will look into that.

Walter

P.S.: A paper clip reset does it - no need to remove the batteries 8-)

Edited: 10 July 2011, 5:16 p.m.


#8

I'm wondering why a reset is necessary. Shouldn't any keyboard entry end a PSE? Might have to do with XROM.

Edit: I found it. Pauli's "Verschlimmbesserung":

#ifdef REALBUILD

DIG(5)

EEX

DIG(3)

DSZ(st(X))

BACK(1)

#else

PAUSE(8)

#endif


Edited: 10 July 2011, 6:01 p.m. after one or more responses were posted


#9

That conditional is the problem but removing it will introduce a different bug.

Now to figure out how to make this work in integer mode as well as real. Or do we just switch to real on entry like some of the other xrom routines...


- Pauli

Edited: 10 July 2011, 5:56 p.m.

#10

Quote:
P.S.: A paper clip reset does it - no need to remove the batteries 8-)

Doh! I can always claim I didn't have a paper clip :-)

Anyway, it stopped what I assumed was large battery consumption...


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  wp34s binomial bug Andrew Nikitin 4 586 09-22-2013, 05:20 PM
Last Post: Paul Dale
  Expon bug in wp34s Andrew Nikitin 7 853 07-14-2013, 03:23 AM
Last Post: Marcus von Cube, Germany
  another wp34s bug Andrew Nikitin 8 915 06-26-2013, 01:01 AM
Last Post: Paul Dale
  weird statistics bug in wp34s Andrew Nikitin 5 814 06-20-2013, 01:54 PM
Last Post: Namir
  [WP34S] A funny bug in Pi (prod) Eduardo Duenez 3 597 01-28-2013, 03:41 AM
Last Post: Walter B
  [WP34s] Bug or feature? Dieter 25 2,013 01-03-2013, 06:20 PM
Last Post: Paul Dale
  [WP34S] WP34S firmware on the AT91SAM7L-STK dev kit? jerome ibanes 1 428 10-04-2012, 04:59 PM
Last Post: Paul Dale
  Bug in WP34S? Namir 5 655 08-05-2012, 06:32 PM
Last Post: Namir
  [WP34S] Curious Bug in Inverse Normal Function Les Wright 61 3,345 05-01-2012, 02:44 AM
Last Post: Paul Dale
  WP34s: Complex AGM (Bug...) Eduardo Duenez 33 2,495 04-23-2012, 05:59 PM
Last Post: Paul Dale

Forum Jump: