HP Forums

Full Version: Help building WP34s calc.bin
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

I'm trying to build calc.bin for WP34s for the first time. I have followed the instructions shown at http://sourceforge.net/apps/mediawiki/wp34s/index.php?title=How_to_build_the_firmware

I can successfully build the emulator, but not calc.bin. I enter win-build-arm.cmd, and I get the following warning: /pathname/ld.exe: warning: cannot find entry symbol entry; not setting start address followed by chcp 850
active code page: 850
The only file created in the realbuild directory is mapfile.txt.
I'm a hardware guy, not a programmer and I can't figure out what I have wrong. Can anyone point me in the right direction? Thanks!

Ed, the cmd file you are using isn't the same I'm using. In the root directory you will find flash.cmd instead.

This might still not explain your trouble. Is Yagarto.de installed? If you run the flash.cmd script a log file will be generated which I may be able to analyze.

Quote:
I'm trying to build calc.bin for WP34s for the first time. I have followed the instructions shown at http://sourceforge.net/apps/mediawiki/wp34s/index.php?title=How_to_build_the_firmware

I can successfully build the emulator, but not calc.bin. I enter win-build-arm.cmd, and I get the following warning: /pathname/ld.exe: warning: cannot find entry symbol entry; not setting start address followed by chcp 850
active code page: 850
The only file created in the realbuild directory is mapfile.txt.
I'm a hardware guy, not a programmer and I can't figure out what I have wrong. Can anyone point me in the right direction? Thanks!


that doesn't work for me either, however this does:

cd wp34s
makewin.cmd
cd trunk
make REALBUILD=1

Quote:
Ed, the cmd file you are using isn't the same I'm using. In the root directory you will find flash.cmd instead.

Thanks Marcus - I'll update the wiki accordingly.

Yegarto.de is installed. My environment is Windows7. Following is the content of flash-build.log.

arm-none-eabi-gcc (GCC) 4.6.2
Copyright (C) 2011 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions. There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

cc -Wall -Werror -O1 -g -DHOSTBUILD -DREALBUILD -o windows32_realbuild/genfont.exe genfont.c
process_begin: CreateProcess(NULL, cc -Wall -Werror -O1 -g -DHOSTBUILD -DREALBUILD -o windows32_realbuild/genfont.exe genfont.c, ...) failed.
make (e=2): The system cannot find the file specified.

make: *** [windows32_realbuild/genfont.exe] Error 2

You also ned a normal, windows compiler. Did you install mingw & perl? Or cygwin?

Do you have a "cc" compiler in your path?

The makewin script contains the call to make so going back to trunk and running make again is not needed.

As Pascal has pointed out, Ed is obviously missing the Windows GCC.

Yes to mingw and activePerl. I also have Visual Studio. Since the emulator builds and works I assumed these were working.

minwg is not used to build the emulator, at least not the current one.

What happens if you simply type "cc" in your command line?

not recognized.

I'm downloading Gnu tools now. I was following the wiki. I'll let you know how it goes. Thanks for all the help!

Hi Ed,

If you get a sourceforge account, you can correct the wiki instructions yourself.

If not, please let me know what's wrong and I'll update them.

cheers!

dominic